Geschiedenis

Skaten is onlosmakelijk verbonden met Venlo en de Groote Heide. Dagelijks draaien vele skaters hun rondjes op de paden rondom de Groote heide.

Nadat in Venlo-Zuid een nieuwe atletiekbaan was gerealiseerd, kwam de oude baan op sportpark Herungerberg vrij. Die werd door de gemeente Venlo voorzien van een  gladde asfalt toplaag, speciaal bedoeld voor het beoefenen van de skate-sport.

Dit maakte voor een aantal fanatieke skaters de weg vrij voor de oprichting van  Skatevereniging Venlo. Oktober 2007 is de startdatum.

IMG_1213

In Venlo was een grote behoefte aan een skatevereniging waar skaters (jong en oud) in een veilige omgeving terecht kunnen voor gezelligheid en sportieve ontspanning.

Skatevereniging Venlo heeft als doel het skaten in Venlo en omstreken te promoten. Onze doelstellingen worden vooral gerealiseerd door het organiseren van tal van
evenementen, het aanbieden van clinics aan scholen en het geven van voorlichting op open dagen. Verder worden er wekelijks skate-techniek en skate-lessen gegeven aan jeugd en volwassenen. Bij de jeugd staat vooral plezier in het skaten voorop, maar ook de veiligheid bij het skaten wordt tijdens de lessen onder de aandacht gebracht. Bij volwassenen is het vooral de skate-techniek die de meeste aandacht krijgt.
.

In 2014 is de skatebaan onderdeel geworden van de Stichting Wieler- en Skateomgeving Herungerberg. Naast de reeds bestaande 400 meterbaan, is er een 750 meter baan en een wedstrijd skatepiste van 200 meter met oplopende bochten aangelegd. Skatevereniging Venlo is een van verenigingen, die gebruik maken van deze bijzondere accommodatie